Flexleasing

Overvejer du om, du skal lease en bil, kan det være, at du skal overveje at benytte dig af muligheden for flexleasing. Det er en leasingform, hvor du ikke betaler den fulde registreringsafgift på én gang som ved en normal leasingaftale. Registreringsafgiften bliver derimod spredt ud over hele din leasingperiode, så du betaler en fast procentdel hver måned.

Du kan dermed betale registreringsafgiften i rater i stedet for på én gang, og det kan være med til at give dig lidt luft i din økonomi. Der er forskellige satser på den afgift, du skal betale i rater. Det er bilens alder, der afgør, hvor stor den sats er. Den varierer mellem 0,5 procent og 2 procent. Jo ældre bilen er, jo lavere bliver den periodevise afgift, som du skal betale hver måned i leasingperioden. Flexleasing af en bil giver dig ikke blot luft i din økonomi.

Det giver dig også mulighed for at vælge imellem langt flere biler, end hvis du skulle købe en bil fra ny eller lave en almindelig leasingaftale. Du slipper nemlig for registreringsafgiften, og den kan hurtigt blive dyr i Danmark, hvis du køber en bil med en høj pris. Når du indgår en privat flexleasingaftale, kan du hos mange leasingselskaber selv være med til at skræddersy aftalen, så den kommer til at passe bedst muligt til dit kørselsbehov og ikke mindst din økonomi. Både leasingselskaber og du er interesseret i at indgå en aftale, hvor de tjener penge, og hvor du får opfyldt dine behov. Du skal dermed ikke bare indgå en aftale, hvis der for eksempel er sat et for stort eller småt antal kilometer af i aftalen. 

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er ofte brugt af folk, der ønsker at købe en dyr bil eller en såkaldt særklasse bil. Det giver dig altså mulighed for at lease en bil, du måske ellers ikke ville have mulighed for at køre rundt i. Flexleasing privat er nemlig en metode, hvor du ikke skal betale hele registreringsafgiften på en og samme gang, men den er derimod spredt ud i rater, som gør betalingen mere overskuelig. I Danmark er registreringsafgiften nemlig på 150 procent for nye biler, hvilket gør det svært for de fleste at købe og betale en særklasse bil, da de ofte er rigtig dyre.

Det er det, fidusen ved flexleasing er. Du kan købe en lækker bil og dele registreringsafgiften op i rater spredt udover hele leasingperioden. På den måde skal du ikke betale hele registreringsafgiften på én gang til flexleasing SKAT, som du ellers ville skulle. Flexleasing er derfor en metode, som kan give dig noget luft i din økonomi, og det giver dig et hav af gode muligheder for at få og køre i den bil, du drømmer om, selvom registreringsafgiften i Danmark er meget høj sammenlignet med andre lande. Der findes både flexleasing privat og flexleasing erhverv, som i begge tilfælde deler registreringsafgiften ud over hele leasingperioden i lige fordelte rater.

Flexleasing er en måde, hvorpå du kan køre rundt i en lækker og luksuriøs bil sammenlignet med, hvis du skulle købe den samme bil fra ny af. Når du køber en bil fra ny af, skal du nemlig betale registreringsafgiften på en gang, og det er der mange, der ikke kan ved en særklasse bil i den høje ende af prisskalaen. Det betyder helt konkret, at du ikke skal betale 150 procent i registreringsafgift, men derimod kun omkring 0,5 procent og 2 procent i registreringsafgift hver måned i den tid leasingperioden varer. 

Sådan virker flexleasing 

Hvordan fungerer flexleasing? Flexleasing er egentlig en rimelig simpel måde at lease en bil på. Det fungerer således, at du leaser den pågældende bil af et leasingselskab. På det område fungerer det præcis på samme måde som ved andre leasingformer. Her er flexleasing af egen bil også en mulighed, hvis du har en specifik bil, du gerne vil bruge som flexleasing bil. Hvis du selv leverer en bil, som du ønsker skal være flexleasing af egen bil, skal et leasingselskab blot købe bilen af dig, hvorefter de kan lave en flexleasing privat aftale med dig.

Du kan altså sagtens selv bestemme hvilken flexleasing bil, du ønsker, hvis selskabet ikke har den. Det forudsætter blot, at de vil købe den af dig for derefter at lease dig den. Det fungerer på samme måde, om det er flexleasing privat eller flexleasing erhverv. Flexleasing regler omfatter blandt andet, at det er leasingselskabet, der ejer bilen, også i det tilfælde hvor det er dig, der har leveret bilen. De køber den af dig, og det er derfor dem, der ejer den flexleasing bil. Flexleasing fungerer også således, at det er dig, der hæfter for skader eller tyveri af bilen, medmindre du har en forsikring, der dækker dette.

Det er altså ikke flexleasingselskabets hæftelse. Når leasingperioden er slut, fungerer flexleasing således, at du enten skal købe bilen eller finde en køber, der vil købe bilen for dens restværdi. Flexleasing restværdi er den værdi, som bilen har, når leasingperioden ophører, og det er altså den pris, du selv skal købe den til eller finde en køber til. Hvis du overvejer flexleasing nu til din næste bil, kan du bruge en flexleasing beregner til at finde ud af, hvordan økonomien vil se ud for dig og den bil, du gerne vil flexlease.

Med flexleasing beregning kan du også finde den billigste flexleasing for dig og sammenholde forskellige biler og aftaler inden for flexleasing biler. Det er nemt at foretage en flexleasing privat beregning på nettet. 

Hvorfor skal du vælge flexleasing? 

Du skal vælge flexleasing af bil, fordi det giver dig mulighed for at køre i en bil, du måske ikke ellers ville have mulighed for. Da registreringsafgiften, som er en form for SKAT flexleasing, bliver delt ud på hele leasingperioden, kan det give dig økonomisk mulighed for at køre rundt i en særklasse bil. Med billig flexleasing binder du desuden færre penge i bilen, end du gør ved et bilkøb, hvor du køber bilen på én gang.

Det der er helt særligt for flexleasing privat er, at værditabet er forholdsvis lille på en flexleasing bil, fordi der ikke er nogen registreringsafgift. Det gør også, at den er væsentlig nemmere at sælge, når perioden er slut. Flexleasing privat eksempel kunne være, at du efter leasingperioden skal sælge bilen, og der har du ikke blot interesserede købere i Danmark, men også i udlandet fordi der ikke er nogen registreringsafgift. Det er meget attraktivt for udenlandske købere, og det er derfor ofte heller ikke så svært at komme af med bilen igen efter leasingperioden.

Der er også den fordel ved flexleasing, at du kan skifte mellem biler i løbet af året. På den måde kan du have en bil, der passer til forår og sommer, og en anden flexleasing bil du kører i til efteråret og vinteren. Du kan også vælge flexleasing af egen bil, så du helt selv finder bilen og blot lader leasingselskabet købe den. Det er noget af det, der gør flexleasing attraktivt for mange. Du kan i høj grad selv være med til at styre din flexleasingaftale, og beregn flexleasing for at finde ud af hvad din økonomi kan bære, og hvilken der er den bedste aftale for dig.

Du skal altså vælge flexleasing, fordi du har mulighed for at lease en særklasse bil, som normalt ville blive rigtig dyr i bare registreringsafgift, og fordi at det gør det nemmere at sælge bilen til blandt andet udenlandske købere.