Bilmærker A-Z – Se den fulde liste her

Her får du den ultimative liste over alle bilmærker, så du kan blive klogere på hver enkelt eller finde ud af, hvilket bilmærke du skal gå efter, når der skal en ny bil til. 

Her får du den ultimative liste over alle bilmærker, så du kan blive klogere på hver enkelt eller finde ud af, hvilket bilmærke du skal gå efter, når der skal en ny bil til. 

Abarth

Abarth er et italiensk bilmærke, som også har deres hovedkvarter i Italien. Moderfirmaet for Abarth er FCA Italy. Bilmærket blev etableret i 1949 af italienerne Carlo Abarth og italienske Armando Scagliarini. Abarth udvikler og producerer biler, og de er særligt kendt for at være fabrikant af racerbiler. Abarth hjemmeside er: abarth.it. 

Acura

Acura er et japansk bilmærke, hvor de også have deres hovedsæde. Acuras moderfirma er Honda Motor Company, og de er Hondas svar på et luksusbilmærke. Acura blev stiftet i 1986, og er primært brugt og kendt i Hong Kong, Kina, Mexico, Nordamerika og senere hjemlandet Japan. Du kan finde Acuras udvalg af luksusbiler på acura.com. 

Arash

Arash er et engelsk bilmærke, der har specialiseret sig i at producere sportsbiler siden etableringen i 1999. Bilmærket har hovedsæde i England, og deres moderfirma er Arash Motor. Arash er kendt for deres luksuriøse og stilfulde sportsbiler, som er kendt af mange. Deres sportsbiler er at finde på deres hjemmeside: arashcars.com. 

Alfa Romeo

Alfa Romeo er et meget kendt italiensk bilmærke, som blev etableret i 1910 i Milano, hvor mærket stadig har hovedsæde den dag i dag. Alfa Romeo er producent af dyre og eksklusive sportsbiler. Mærkets moderfirma hedder FCA Italy, og alle de lækre sportsbiler er at finde på alfaromeo.com. 

ARIEL

Ariel er et engelsk bilmærke, som ikke er ret stort, men særligt kendt for sine åbne og lave sportsbiler. Hovedkvarteret er beliggende i England, og moderfirmaet hedder Ariel Motor Company. Deres helt særlige biler er finde på arielmotor.co.uk. 

Ascari

Ascari er et engelsk bilmærke, som stoppede sin produktion og salg af biler tilbage i 2010. Bilmærket var opkaldt efter den tidligere racerkører Alberto Ascari. Firmaet blev stiftet i 1995 med moderfirmaet Ascari. Deres hjemmeside hedder: ascari.net. 

Aston Martin

I 1913 blev det engelske bilmærke Aston Martin etableret, og bilmærket har stadig sit hovedsæde i England. Aston Martin er kendt for at producere og udvikle eksklusive sportsbiler og andre luksuriøse biler. Moderfirmaet er Ford, Prodrive boss David Richards, Adeem, og deres biler er at finde på hjemmesiden astonmartin.com. 

Audi

Audi er et tysk bilmærke, som er etableret i 1910 af August Horch. I dag har Audi hovedsæde i Tyskland, og moderfirmaet er Volkswagen Group. Audi udvikler og fabrikerer mange luksusbiler, som fås i et hav af modeller og udgaver. Alle modeller og udgaver kan ses på audi.com. 

Bentley

Bentley er et britisk bilmærke, som blev grundlagt i 1919 og har i dag sit hovedsæde i Storbritannien. Moderfirmaet for Bentley er Volkswagen group, og Bentley er kendt for at producere luksusbiler uden lige. De er alle at finde på bentleymotors.com. 

Bowler 

Bowler er et britisk bilmærke, hvor de også har hovedsæde i dag. De er kendt for deres produktion af off-road og rå biler. Moderfirmaet til Bowler er Bowler Offroad, og alle deres biler er at finde på deres hjemmeside: bowlermotorsport.com. 

BMW 

BMW blev grundlagt i 1916 i Tyskland, hvor bilmærket også har hovedsæde den dag i dag. BMW’s moderfirma er BMW Group, og deres hjemmeside hedder bmw.com. De laver biler og motorcykler i stor stil, og er kendt for deres sans for detaljer og lækre motorkøretøjer. 

Briggs Automotive Company (BAC)

Briggs Automotive Company blev etableret i 2009 af to brødre med efternavnet Briggs. De producerer racerbiler og har hovedsæde i Storbritannien, og moderfirmaet hedder Briggs Automotive Company. Du kan finde deres udvalg af biler på bac-mono.com. 

Bristol Cars

Bristol Cars blev etableret i England tilbage i 1945, hvor hovedsædet også ligger den dag i dag. Moderfirmaet er Kamkorp, og deres hjemmeside er bristolcars.co.uk. Bristol Cars er kendt for at producere håndlavede luksusbiler i særklasse.  

Brooke Cars

Brooke Cars er et engelsk bilmærke, der blev grundlagt 2002. I dag har Brooke Cars stadig hovedsæde i England, og deres speciale er at udvikle og producere specialiserede sportsbiler udover det sædvanlige. Moderfirmaet er Brooke Cars Ltd og hjemmesiden er brookecars.co.uk. 

Bugatti

Bugatti blev etableret tilbage i 1909 og er et meget kendt og anerkendt bilmærke, som i dag er kendt for deres eksklusive og flotte veteranbiler. I dag har de hovedsæde i Frankrig, hvor det også blev grundlagt, men moderfirmaet er tyske Volkswagen Group. Deres hjemmeside hedder bugatti.com. 

Buick

Det amerikanske bilmærke Buick blev grundlagt helt tilbage i 1899 og er kendt for producere luksusbiler. I dag har bilmærket hovedsæde i Amerika, og de er ejet af moderfirmaet General Motors. Deres hjemmeside hedder buick.com. 

Cadillac

Cadillac blev grundlagt i USA i 1902 og er i dag ejet af moderfirmaet General Motors. Det er et luksuriøst bilmærke, som i dag stadig har hovedsæde Amerika, og deres hjemmeside er cadillac.com, hvor du kan se det store udvalg af luksusbiler. 

Caparo Vehicle Technologies

Caparo Vehicle Technologies blev etableret i 2006 og lukket ned igen i 2019. Det blev etableret i England, hvor de også havde hovedsæde indtil lukningen i 2019. Moderfirmaet var Caparo Vehicle Technologies og hjemmesiden caparo-t1.com. 

Caterham

I 1973 blev bilmærket Caterham etableret i England, hvor de også har deres hovedsæde den dag i dag. De er et bilmærke, der udvikler og fabrikerer letvægts sportsbiler, og moderfirmaet hedder Caterham Group. Deres hjemmeside er caterham.co.uk, hvor du kan se deres sportsbiler. 

Chery

Chery er et kinesisk bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1997. I dag har bilmærket stadig hovedsæde i Kina, og deres moderfirma er State-owned. I 2001 blev de Kinas største eksportør af biler, og deres hjemmeside hedder cheryinternational.com. 

Chevrolet 

Chevrolet er et amerikansk bilmærke, som primært udvikler og laver personbiler og lastbiler. De blev etableret i 1911 af Louis Chevrolet, og i dag har de stadig hovedsæde i Amerika. De er ejet af moderfirmaet General Motors, og deres hjemmeside er chevrolet.com. 

Chevron Cars Ltd/Chevron Racing Cars Ltd

I 1965 blev det engelske bilmærke Chevron Cars etableret, og i dag har de også stadig hovedsæde i det engelske. Deres moderfirma er Roder Andreason og Vin Malkie, og deres hjemmeside hedder chevrongtcars.com. De er producent af anerkendte racerbiler. 

Chrysler

Chrysler blev etableret i 1925 i USA, hvor de også har firmaets hovedsæde i dag. Chryslers moderfirma er Fiat Chrysler Automobiles US, og deres hjemmeside er chrysler.com. De producerer primært biler og lastbiler. 

Citroën

Citroën blev etableret i 1919 i Frankrig, hvor deres hovedsæde fortsat er beliggende. De fremstiller primært personbiler, og Citroën er ejet af moderfirmaet Groupe PSA. Du kan finde deres brede udvalg af biler på citroen.com. 

Corvette

Corvette er et bilmærke under moderfirmaet Chevrolet, General Motors. Corvette har siden 1953 produceret en sportsvogn som er både klassisk og eksklusiv. De har hovedsæde i USA, og på deres hjemmeside: chevrolet.com/corvette-sports-cars kan du læse meget mere om det amerikanske bilmærke. 

Dacia

Dacia er et rumænsk bilmærke, hvor de også har hovedsæde i dag. Dacia blev etableret i 1966, og de producerer primært personbiler. Dacia er ejet af moderfirmaet Renault, og deres hjemmeside hedder: daciagroup.com. 

Daihatsu

Daihatsu er et japansk bilmærke, der blev grundlagt i 1907. I dag har firmaet også hovedsæde i Japan og er ejet af moderfirmaet Toyota Group. De er specialister inden for produktion af mindre biler, og dem kan du finde på daihatsu.com. 

Datsun

Datsun er et japansk bilmærke, der er ejet af firmaet Nissan Motor Company. Datsun blev etableret i 1931, og i dag har de fortsat hovedsæde i Japan. Deres biler kan findes på datsun.com. 

DKW

I 1916 blev det tyske bilmærke DKW etableret. Det er dog ikke et eksisterende bilmærke mere, men i alt dens levetid var hovedsædet beliggende i Tyskland, indtil de ophørte produktionen af bilerne i 1966. De producerede både biler og motorcykler. 

Dodge

Det amerikanske bilmærke Dodge blev grundlagt i 1900. I dag har de stadig hovedsæde i det amerikanske og er ejet af moderfirmaet Fiat Chrysler Automobiles US. De producerer ikoniske biler, som særligt kan kendes på deres kendetegnene kølergrill, der forestiller et plus. Deres hjemmeside hedder dodge.com. 

Donkervoort

Donkervoort blev grundlagt i Holland i 1978. De er kendt for at lave letvægts sportsbiler, og i dag har Donkervoort fortsat hovedsæde i Holland. Deres moderfirma hedder også Donkervoort, og det samme gør hjemmesiden, som er: donkervoort.com. 

Excalibur

Excalibur var et amerikansk bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1928. De endte deres produktion af biler i 1990, men indtil da var hovedsædet i USA. 

Ferrari

Ferrari er et meget kendt italiensk bilmærke, som er kendt for deres sports- og racerbiler og den ikoniske røde farve og gule logo med en hest. Ferrari blev stiftet i 1939, og i dag har de stadig hovedsæde i Italien og er ejet af Exor. Deres hjemmeside er: ferrari.com. 

Fiat

Fiat er et italiensk bilmærke, der blev grundlagt i 1899. De har fortsat hovedsæde i Italien, og deres moderfirma er Fiat Chrysler Automobiles Italy. De producerer en lang række forskellige personbiler, som kan ses på fiat.com. 

Fisker

Fisker er et amerikansk bilmærke fra 2007. De var et af de første bilmærker til at introducere en plug-in hybrid el bil. De har fortsat hovedsæde i Amerika, og deres moderfirma er Fiske Automotive, Inc. Deres udvalg af biler kan ses på fiskerautomotive.com. 

Ford

Ford blev etableret i 1903 i USA, hvor de stadig i dag har deres hovedsæde. Ford er særligt kendt for deres udvikling og produktion af personbiler og lastbiler, som bliver eksporteret til store dele af verden. Deres moderfirma er Ford Motor Company, og deres hjemmeside er ford.com. 

FPV (Ford Performance Vehicles)

Det australske bilmærke FPV blev grundlagt i 2002 og nedlagt igen i 2014. Indtil lukningen af bilmærket var moderfirmaet Ford Motor Company, og deres hjemmeside er fpv.com.au. 

Ginetta

Ginetta er et britisk bilmærke, der blev etableret i 1958. De er specialiseret i at producere racer- og sportsbiler. I dag har de hovedsæde i Leeds i Storbritannien. De er ejet af moderfirmaet LNT Group, og deres hjemmeside hedder ginetta.com. 

GMC

GMC er et amerikansk bilmærke, der blev grundlagt i 1901, og som i dag er ejet af moderfirmaet General Motors. De producerer primært varevogne og trucks til det Nordamerikanske marked. Deres hjemmesiden hedder gmc.com. 

Genesis

Genesis er en model, som er lavet af det koreanske moderfirma Hyundai Motor Corp. I dag har de hovedsæde i Soul i Sydkorea. Deres hjemmeside hedder genesis.com. 

Hennessey

Hennessey er et amerikansk mærke, der modificere andre sports- og racerbiler fra store mærker. Hennessey blev grundlagt i 1991, og i dag har de fortsat hovedsæde i USA. Deres moderfirma er Hennessey Performance Engineering. Deres hjemmeside hedder: hennesseyperformance.com. 

Holden

Bilproducenten Holden blev grundlagt i 1856 i Australien, hvor de stadig har hovedsæde i dag. De produceret biler i stor stil, og de er ejet af moderfirmaet General Motors. Du kan finde deres biler på www.holden.com.au

Honda

I 1946 blev det japanske bilmærke Honda etableret. De er en stor producent af både personbiler og motorcykler til stort set hele verden. I dag har Honda hovedsæde i Japan med moderfirmaet Honda Motor Company. Deres hjemmeside hedder honda.com, hvor du kan finde alle deres bilmodeller. 

Hyundai

Hyundai er et af verdens største bilproducenter, som blev etableret i 1967. Hyundai er etableret i Sydkorea, hvor deres hovedsæde stadig er placeret den dag i dag. Deres moderfirma hedder Hyundai Motor Company, og deres hjemmeside er worldwide.hyundai.com, hvor du kan finde deres store udvalg af køretøjer. 

Infiniti

Infiniti er grundlagt i 1989 i Hong Kong, hvor det stadig er beliggende. Infiniti er et luksusmærke for Nissan Motors. Infinitis moderfirma er Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Infiniti er solgt i store dele af verden, men dog ikke i Skandinavien. Deres hjemmeside er: infiniti.com. 

Isuzu

Isuzu er et japansk bilmærke, der er særligt kendt for sin produktion af dieselmotorer og varevogne. I dag har de hovedsæde i Japan og hører under moderfirmaet Isuzu Motors Limited. Deres hjemmeside hedder: isuzu.co.jp/world. 

Jaguar

Det luksuriøse bilmærke Jaguar blev etableret i 1922 i Storbritannien. I dag har Jaguar fortsat hovedsæde i det britiske, og de er ejet af moderfirmaet Tata Motors, som er et indisk selskab. Jaguar producerer luksusbiler af høj kvalitet, og de kan alle findes på jaguar.com. 

Jeep

Jeep blev etableret i 1940 i USA. De producerer firehjulstrækkere, og ved etableringen opstod firmaet, fordi den amerikanske hær havde et stort behov for den slags biler. I dag er de verdenskendte og har hovedsæde i USA og er ejet af Fiat Chrysler Automobiles US. Deres store biler kan ses på jeep.com. 

Joss

I 2004 udviklede australske Joss en prototype på en sportsbil, som dog aldrig nåede at blive sat i produktion. Joss er ejet af JOSS Developments Limited og har hovedsæde i Australien. Deres hjemmeside hedder joss.com.au. 

Kamaz

Kamaz er et russisk bilmærke fra 1969, som producerer biler. De er beliggende i Rusland den dag i dag. Kamaz er ejet 49,9 procent af Russian Technologies State Corporation, 27,3 procent af Troika Dialog, 11 procent af Daimler AG og 4 procent af European Bank for Reconstruction and Development. Deres hjemmeside er: kamaz.ru. 

Kia

Kia er et sydkoreansk bilmærke fra 1944, hvor de blev grundlagt. De er særligt kendt for deres store udvalg af personbiler. Kia er et af de største bilmærker i verden, og de holder stadig til i Sydkorea i dag. Deres moderfirma er Hyundai Motor Company, og alle deres biler kan ses på kia.com. 

Koenigsegg

I 1994 blev det svenske bilmærke Koenigsegg grundlagt. Det er et bilmærke, der har specialiseret sig i sportsbiler. I dag har de stadig hovedsæde i Sverige, og moderfirmaet hedder også Koenigsegg. Du kan se deres sportsbiler på koenigsegg.com. 

KTM (X-Bow)

KTM blev etableret i 1992. Det er et østrigsk firma, der hovedsageligt producerer sportsbiler og motorcykler. I dag har de stadig hovedsæde i Østrig. Deres hjemmeside er: www.ktm.com, og mærkets moderfirma hedder desuden også KTM AG. 

Lada

Lada er et russisk bilmærke fra 1963. Lada har hovedsæde i Rusland, som de altid har haft. De er særligt kendt for deres personbiler, og de er ejet af moderfirmaet Avtovaz. Deres hjemmeside hedder lada.ru. Her kan du se deres udvalg af primært personbiler. 

Lamborghini

Lamborghini er et italiensk luksus bilmærke fra 1963. De er specialister i at udvikle og fabrikere luksus sportsbiler og SUV biler til hele verden. Deres hovedsæde er placeret i hjemlandet Italien, og de er ejet af moderfirmaet Audi AG. Du kan se deres luksusbiler på lamborghini.com. 

Lancia

Lancia er endnu et italiens bilmærke. Lancia har produceret biler siden 1906, og i dag er det en del af moderfirmaet Fiat S.p.A. Lancias hovedsæde er fortsat beliggende i Italien, hvor de altid har hørt til. Deres hjemmeside hedder: lancia.com. 

Land Rover

Land Rover er et engelsk bilmærke fra 1948, som producerer luksusbiler i form af sportsbiler og firehjulstrækkere. I dag har mærket hovedsæde i England og er ejet af moderfirmaet Tata Motors. Du kan se det store udvalg af eksklusive biler fra Land Rover på landrover.com. 

Lea Francis

Lea Francis startede i 1895 sin produktion af cykler. Sidenhen har de også produceret en række forskellige biler. Lea Francis er beliggende i Storbritannien, hvor de er også er grundlagt. Mærket blev solgt i 2019. 

Lexus

Det japanske bilmærke Lexus blev etableret i 1989 i Japan, hvor de stadig hører til. Lexus er en luksusbil under mærket Toyota. Lexus hører da også under moderfirmaet Toyota Motor Corporation. Du kan se deres luksusbiler på lexus.com. 

Lister

Lister blev grundlagt i 1954 i Storbritannien. I dag er de stadig beliggende i det engelske. Lister startede i 50’erne med at producere sportsbiler. I dag er Lister en del af Warrantywise, og du kan finde dem på listercars.com. 

Lincoln Motor Company

Lincoln Motor Company blev etableret tilbage i 1917. Det er et luksusmærke, og deres biler går blot under navnet Lincoln. De har hovedsæde i USA, og mærket er ejet af Ford Motor Company. Du kan finde deres udvalg af luksusbiler på lincoln.com. 

Lotus

Det britiske bilmærke og producent blev etableret i 1952 i Storbritannien, hvor hovedsædet også er placeret. De udvikler og fabrikerer sportsbiler, som også flere gange har deltaget i Formel 1. De er ejet af moderfirmaet Zhejiang Geely Holding Group, og de kan findes på lotuscars.com. 

Mahindra Rise

Mahindra Rise er et indisk bilmærke, som blev grundlagt i 1945. I dag er Mahindra Rise fortsat placeret i Indien med hovedsædet, og de er en del af Mahindra Group. Du kan finde deres udvalg af køretøjer på mahindra.com. 

MarutSuzuki

MarutSuzuki er en indisk bilproducent, som blev etableret i 1981. De er en del af moderfirmaet Suzuki, men MarutSuzuki er fortsat placeret i Indien. Deres hjemmeside hedder: marutsuzuki.com. 

Maserati

Maserati er et italiens luksus bilmærke fra 1914. De er kendt for deres eksklusive biler i særklasse. De har hovedsæde i Italien, hvor de stammer fra, og hører under Fiat Chrysler Automobiles Italy. Du kan finde deres udvalg af luksusbiler på maserati.com. 

Mastretta

Det mexicanske bilmærke Mastretta blev etableret i 1987, og var særligt kendt for at producere såkaldte sammensatte biler også kaldet kit cars. I dag er de belligende i Mexico, og de er ejet af moderfirmaet Mastretta Cars. Deres hjemmeside hedder: mastrettacars.com. 

Mazda

Mazda er et stort japansk bilmærke, som blev grundlagt og så dagens lys i 1920. De udvikler primært personbiler og er kendt i store dele af verden. I dag holder de fortsat til i Japan, og de er en del af moderselskabet Mazda Motor Corp. Du kan finde deres udvalg af køretøjer på mazda.com. 

McLaren Automotive

McLaren Automotive blev grundlagt i 1985, og det er et britisk mærke, som særligt er kendt verden over for deres sports- og racerbiler, der blandt andet deltager i en række racerløb. De holder til i Storbritannien, og moderfirmaet hedder McLaren Group. Du kan finde deres luksus racerbiler på maclarenautomotive.com. 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz er et tysk bilmærke fra 1926, hvor det blev grundlagt. De producerer i høj grad luksusbiler, men også blandt andet busser. I dag har de hovedsæde i hjemlandet Tyskland, og de er en del af Daimler AG. Du kan finde deres udvalg af luksuriøse biler på mercedes-benz.com. 

MG Motor

MG Motor er et britisk bilmærke, der blev etableret tilbage i 2006, og de har stadig hovedsæde i Storbritannien. Moderfirmaet til MG Motor er SAIC Motor, og du kan finde deres udvalg af biler på mg.co.uk. 

Mini

Mini blev introduceret i 2001. Det er et britisk bilmærke, som hører under moderfirmaet BMW Group. Mini er som navnet antyder specialister i at producere små biler. De er særligt kendte for deres særlige udtryk, der går igen i alle deres biler. Du kan se det store udvalg af Mini biler på mini.com. 

Mitsubishi

Mitsubishi er et ældre bilmærke, som blev grundlagt i 1870. Det er et japansk mærke, og det er også der, de fortsat har hovedsæde. De producerer og sælger en lang række forskellige biler og er en del af moderfirmaet: Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Du kan se udvalget af biler på mitsubishi-motors.com. 

Morgan

Bilmærket Morgan blev etableret i 1910. Det er et britisk bilmærke, som stadig den dag i dag har sit hovedsæde i Storbritannien. Morgans biler er samlet med håndkraft, hvilket også betyder, at ikke bare en bil du går ud og køber og får få uger efter. Morgan er en del af moderselskabet Morgan Motor Company, og du kan finde dem på morgan-motor.co.uk. 

Nissan

Det japanske bilmærke Nissan blev grundlagt i 1933. I dag er Nissan et af de helt store bilmærker, og de producerer særligt personbiler til store dele af verden. De har fortsat hovedsæde i Japan, og er en del af Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Du kan finde udvalget af Nissan biler på nissan-global.com. 

Noble

Noble er et britisk bilmærke fra 1999. Det blev grundlagt af Lee Noble, hvoraf navnet på mærket kommer fra. De producerer primært sportsbiler, der kan kører rigtig hurtigt. Noble er i dag placeret i Storbritannien, og det er en del af Noble Automotive Ltd. Du kan se deres biler på noblecars.com. 

Oldsmobile

Oldsmobile var et amerikansk bilmærke. Det blev grundlagt i 1897 og nedlagt igen i 2004. I mærkets levetid havde de hovedsæde i Michigan i USA. 

Opel

I 1862 blev det tyske bilmærke Opel grundlagt. De laver mange forskellige former for køretøjer herunder blandt andet personbiler, som de er meget kendte for. Opels hovedsæde er beliggende i Tyskland, og de er en del af moderselskabet General Motors. På opel.com kan deres store udvalg af køretøjer ses. 

Pagani

Pagani blev grundlagt i 1992. Det er et italiensk bilmærke, som stadig i dag har hjemme i Italien. Pagani producerer supersportsvogne, som i den grad er særklasse biler i et højt prisleje. Pagani er en del af Pagani Automobili S.p.A. Deres sportsbiler kan ses på pagani.com. 

Perodua

Det malaysiske bilmærke Perodua er det største bilmærke i Malaysia. Perodua blev grundlagt i 1993, og de producerer biler blandt andet personbiler. De er en del af moderselskabet UMW Corporation Daihatsu, MBM Resources, Equity Resources, Mitsu & Co. Ltd. Deres biler kan ses på perodua.com.my. 

Peugeot

Det franske og meget kendte bilmærke Peugeot blev etableret helt tilbage i 1810. I dag har de stadig hovedsæde i Frankrig. Peugeot producerer både personbiler, varevogne og lastbiler. De er en del af PSA Peugeot Citroen. Du kan se deres biler og køretøjer på hjemmesiden peugeot.com. 

Polestar

Polestar er et svensk bilmærke fra 1996. De har i dag hovedsæde i Gothenburg i Sverige, og de er specialister inden for produktion og udvikling af elbiler. Polestar er en del af moderselskabet Zhejiang Geely Holding Group. Du kan findes deres elbiler på polestar.com.

Pontiac

Det amerikanske bilmærke Pontiac blev grundlagt i 1926, men det blev lukket ned igen i oktober i 2010. Indtil da havde de hovedsæde i USA og var en del af General Motors. 

Porsche

Porsche er et tysk luksus bilmærke, der er specialister i at lave sportsbiler og SUV’er udover det sædvanlige. Porsche blev grundlagt i 1931 af Ferdinand Porsche. Bilmærket har hovedsæde i Tyskland, og de er en del af Volkswagen AG. Du finder udvalget af luksus sportsbiler på porsche.com.

Proton

Proton er en Malaysisk bilproducent, som blev etableret i 1983. Proton har hovedsæde i hjemlandet Malaysia, og det er en del af moderselskabet DRB Hicom. Deres hjemmeside hedder: proton.com. 

Radical Sportscars

Radical Sportscars er et britisk bilmærke, der hovedsageligt laver racerbiler. De blev grundlagt tilbage i 1997, og de har fortsat hovedsæde i det britiske. Du kan finde deres racerbiler på radicalsportscars.com. 

Ram

Ram er et amerikansk bilmærke der blev etableret i 2010. De er særligt kendt for deres trucks. Ram har hovedsæde i USA, og mærket er en del af moderselskabet Fiat Chrysler Automobile US. Du kan finde deres udvalg af biler og trucks på ramtrucks.com.

Renault

Renault er et fransk bilmærke fra 1899, og mærket hører stadig til på hovedsædet i det franske. De producerer en lang række forskellige køretøjer og herunder også mange personbiler. Renault er en del af moderselskabet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Du kan finde Renaults biler på renault.com. 

Roewe

Roewe er et kinesisk bilmærke, som blev grundlagt i 2006. De har hovedsæde i Kina. De producerer primært personbiler, og Roewe er desuden en del af selskabet SAIC Motor. Du kan finde Roewes udvalg af køretøjer på deres hjemmeside: roewe.com.cn. 

Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce Motor Cars er et britisk luksus bilmærke, som blev grundlagt i 1998. De producerer udelukkende eksklusive biler i særklasse. Deres hovedsæde er i Storbritannien, og de er en del af moderselskabet BMW Group. Du kan se de luksuriøse biler på rolls-roycemotorcars.com. 

RUF

RUF er et tysk bilmærke og producent fra 1939. I dag har de stadig hovedsæde i Tyskland, og de producerer biler ud fra karrosserier. RUF er en del af moderselskabet RUF Automobile GmbH, og deres hjemmeside hedder ruf-automobile.de. 

Saleen

I 1983 blev bilmærket Saleen grundlag. Det er et amerikansk bilmærke, der laver sportsbiler og dele til sportsbiler. I dag holder Saleen stadig til i det amerikanske, og det er en del af Steve Saleen. Deres hjemmeside hedder: saleen.com. 

Saab

Saab var et svensk bilmærke, der blev introduceret og grundlagt i 1945. De lavede mindre biler, men blev nedlagt i 2012. Saab var en del af National Electric Vehicle Sweden AB. 

Scion

Scion blev grundlagt i 2002 og er en del af Toyota Motor Corp. Scion er et amerikansk bilmærke, som primært henvender sig til det Nordamerikanske marked. Deres hovedsæde er i USA, og du kan finde dem på hjemmesiden scion.com. 

Seat 

Seat er et spansk bilmærke, som blev grundlagt i 1950. De producerer forskellige typer af køretøjer og personbiler, som sælges over store dele af verden. Seat har hovedsæde nær Barcelona i Spanien, og mærket er en del af den tyske Volkswagen Group. Du kan se Seats biler på seat.com. 

Skoda 

Skoda er et tjekkisk bilmærke fra 1895, hvor det blev grundlagt. Skoda er særligt fokuseret på at producerer personbiler i mange klasser, størrelser og former. Skoda har stadig hovedsæde i Tjekkiet, men de er i dag en del af moderselskabet Volkswagen Group. Skodas biler og andre køretøjer kan findes på skoda-auto.com. 

Smart Automobile

Smart Automobile blev grundlagt i 1994. De har hovedsæde i Tyskland, og de er specialiseret i at producerer såkaldte mikrobiler. Smart Automobile er en del af Daimler AG, og deres hjemmeside hedder smart.com. 

SRT (Street & Racing Technology) 

SRT blev grundlagt i 2002 i USA, hvor bilmærket stadig har sit hovedsæde i dag. SRT laver sportsbiler og racerbiler, der er lavet til at præstere og køre hurtigt. SRT er en del af moderselskabet FCA US LLC, og hjemmesiden hedder drivesrt.com, hvor du kan se de biler SRT laver. 

SsangYong Motor

SsangYong Motor er et sydkoreansk bilmærke 1954, som desuden er det fjerde største bilmærke i Sydkorea, hvor de stadig holder til. SsangYong Motor er en del af et moderselskab ved navn Mahindra & Mahindra. Du kan se mere om bilerne på smotor.com. 

Subaru 

Subaru er et bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1953. Det er et japansk bilmærke, som stadig holder til i Japan. De producerer biler, og de er en del af moderfirmaet Subaru Corp. Den japanske bilproducents hjemmeside er subaru.com. 

Superperformance 

Det amerikanske bilmærke Superperformance blev etableret i 1996, og hovedsædet er stadig beliggende i USA. Superperformance designer, udvikler og producerer sportsbiler. Superperformance er desuden en del af moderselskabet Hillbank Automotive Group. Du kan finde mere om deres sportsbiler på superperformance.com. 

Suzuki 

Suzuki er et japansk bilmærke, som producerer mere eller mindre alt inden for køretøjer på fire hjul. De producerer i høj grad personbiler, men også blandt andet motorcykler, som de sælger i hele verden. Suzuki blev grundlagt i Japan i 1909, og de har stadig deres hovedsæde i Japan. Suzuki er en del af moderselskabet Suzuki Motor Corp, og deres hjemmeside hedder globalsuzuki.com. 

Tata

Tata er et indisk bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1945. De laver en række forskellige former for køretøjer blandt andet personbiler, varevogne, busser, sportsbiler og meget andet. Tatas hovedsæde er stadig placeret i Indien, og de er en del af moderselskabet Tata Motors. Du kan se alle typer af køretøjer, som Tata laver på tatacars.com. 

Tatra

Tatra er et tjekkisk bilmærke, som blev etableret helt tilbage i 1850, hvilket også gør Tatra til verdens 3. Ældste bilproducent. De producerer biler og har hovedsæde I Tjekkiet. Tatra er en del af Tatra Trucks, og du kan finde dem på deres hjemmeside tatratrucks.com. 

Tesla 

Tesla er et amerikansk bilmærke, som blev grundlagt i 2003. Tesla er et bilmærke, der udelukkende fokuserer på at producere elbiler og batterier til elbiler. Tesla har deres hovedsæde i USA, men sælger deres elbiler i stort set hele verden. De er ejet af moderselskabet Tesla Inc, og deres hjemmeside hedder: www.teslamotors.com

Toyota 

Toyota blev grundlagt i 1937 i Japan, og det er i dag et af de største bilmærker, der findes. Toyotas hovedsæde er også i dag placeret i Japan, hvor de blev grundlagt. Toyota er en del af moderselskabet Toyota Motor Corporation. De laver både personbiler og større biler i mange afskygninger. Du kan se alle Toyotas køretøjer på deres hjemmeside: toyota.com. 

TVR 

I 1946 blev det britiske bilmærke TVR etableret. TVR er et bilmærke, der producerer og udvikler særklasse sportsbiler, som også er letvægtsbiler. TVR har deres hovedsæde i Storbritannien, og de er en del af moderselskabet TVR Manufacturing Limited. Du kan se deres sportsbiler på tvr.co.uk. 

Ultima Sports 

Det britiske selskab og bilmærke Ultima Sports blev grundlagt i 1992. Som navnet antyder producerer de sportsbiler i stor stil. Deres hovedkvarter er beliggende i England, og deres moderselskab er af samme navn: Ultima Sports. På deres hjemmeside ultimasports.co.uk kan du se deres sportsbiler. 

Vauxhall Motors 

Vauxhall Motors blev grundlagt tilbage i 1852 i Storbritannien, hvor virksomheden også har hovedsæde i dag. Det er et af de ældre bilmærker i Storbritannien, og navnet Vauxhall Motors er da også et navn, der er forbeholdt til brug i Storbritannien. Moderselskabet hedder General Motors, og Vauxhall Motors’ hjemmeside er: vauxhall.co.uk. 

Venturi 

Bilmærket Venturi blev grundlagt i 1984 i Monaco, hvor virksomhedens hovedsæde også er placeret i dag. Venturi laver elbiler, som alle er udformet luksuriøst og eksklusivt. Venturi er ejet af forretningsmanden Gildo Pallanca Pastor. Du kan se Venturis luksuriøse elbiler på en.venturi.fr. 

Volkswagen 

Det store tyske bilmærke Volkswagen blev etableret i 1937. I dag har Volkswagen hovedsæde i Wolfsburg i Tyskland, og det er en stor producent af både personbiler, lastbiler og meget mere inden for køretøjer. Moderselskabet hedder Volkswagen Group, og du kan se meget mere til alle Volkswagens modeller på volkswagen.com. 

Volvo

Volvo er et svensk og meget kendt bilmærke, som har eksisteret siden grundlæggelsen i 1927. I dag har Volvo deres hovedsæde Gothenburg i Sverige, og de er en del af moderselskabet: Zhejiang Geely Holding Group. Volvo er særligt kendt for deres personbiler og lastbiler, som er at se mange steder rundt omkring i verden. Volvos hjemmeside hedder: volvocars.com. 

Westfield 

Westfield blev i 1982 grundlagt i Storbritannien, hvor de også har hovedsæde i dag. Westfield udvikler og producerer sportsbiler med plads til to personer. Det er desuden typisk åbne sportsbiler, de laver. Westfield er en del af moderselskabet Westfield Sportcars, og deres hjemmeside er westfield-sportscars.co.uk, hvor du kan finde deres helt særligt sportsbiler. 

Wiesmann

Wiesmann er et tysk bilmærke, der blev etableret i 1988. Wiesmann laver håndbyggede og tilpassede cabrioleter til den enkelte, og de kan derfor heller ikke sammenlignes med nogle andre biler på markedet. I dag har Wiesmann hovedsæde i Dülmen i Tyskland, og de er en del af Wiesmann GmbH. Du kan se mere om de håndbyggede biler på wiesmann.com. 

Zenvo 

Zenvo er et dansk bilmærke, som er beliggende i Præstø på Sjælland. Zenvo producerer og udvikler superbiler, som alle ligger i den høje ende af prisskalaen. Zenvos moderselskab hedder det samme nemlig Zenvo. Du kan se meget mere til de danske superbiler på zenvoautomotive.com. 

Abarth 

Abarth er et italiensk bilmærke, som også har deres hovedkvarter i Italien. Moderfirmaet for Abarth er FCA Italy. Bilmærket blev etableret i 1949 af italienerne Carlo Abarth og italienske Armando Scagliarini. Abarth udvikler og producerer biler, og de er særligt kendt for at være fabrikant af racerbiler. Abarth hjemmeside er: abarth.it. 

Acura 

Acura er et japansk bilmærke, hvor de også have deres hovedsæde. Acuras moderfirma er Honda Motor Company, og de er Hondas svar på et luksusbilmærke. Acura blev stiftet i 1986, og er primært brugt og kendt i Hong Kong, Kina, Mexico, Nordamerika og senere hjemlandet Japan. Du kan finde Acuras udvalg af luksusbiler på acura.com. 

Arash 

Arash er et engelsk bilmærke, der har specialiseret sig i at producere sportsbiler siden etableringen i 1999. Bilmærket har hovedsæde i England, og deres moderfirma er Arash Motor. Arash er kendt for deres luksuriøse og stilfulde sportsbiler, som er kendt af mange. Deres sportsbiler er at finde på deres hjemmeside: arashcars.com. 

Alfa Romeo 

Alfa Romeo er et meget kendt italiensk bilmærke, som blev etableret i 1910 i Milano, hvor mærket stadig har hovedsæde den dag i dag. Alfa Romeo er producent af dyre og eksklusive sportsbiler. Mærkets moderfirma hedder FCA Italy, og alle de lækre sportsbiler er at finde på alfaromeo.com. 

ARIEL 

Ariel er et engelsk bilmærke, som ikke er ret stort, men særligt kendt for sine åbne og lave sportsbiler. Hovedkvarteret er beliggende i England, og moderfirmaet hedder Ariel Motor Company. Deres helt særlige biler er finde på arielmotor.co.uk. 

Ascari 

Ascari er et engelsk bilmærke, som stoppede sin produktion og salg af biler tilbage i 2010. Bilmærket var opkaldt efter den tidligere racerkører Alberto Ascari. Firmaet blev stiftet i 1995 med moderfirmaet Ascari. Deres hjemmeside hedder: ascari.net. 

Aston Martin 

I 1913 blev det engelske bilmærke Aston Martin etableret, og bilmærket har stadig sit hovedsæde i England. Aston Martin er kendt for at producere og udvikle eksklusive sportsbiler og andre luksuriøse biler. Moderfirmaet er Ford, Prodrive boss David Richards, Adeem, og deres biler er at finde på hjemmesiden astonmartin.com. 

Audi

Audi er et tysk bilmærke, som er etableret i 1910 af August Horch. I dag har Audi hovedsæde i Tyskland, og moderfirmaet er Volkswagen Group. Audi udvikler og fabrikerer mange luksusbiler, som fås i et hav af modeller og udgaver. Alle modeller og udgaver kan ses på audi.com. 

Bently 

Bently er et britisk bilmærke, som blev grundlagt i 1919 og har i dag sit hovedsæde i Storbritannien. Moderfirmaet for Bently er Volkswagen group, og Bently er kendt for at producere luksusbiler uden lige. De er alle at finde på bentlymotors.com. 

Bowler 

Bowler er et britisk bilmærke, hvor de også har hovedsæde i dag. De er kendt for deres produktion af off-road og rå biler. Moderfirmaet til Bowler er Bowler Offroad, og alle deres biler er at finde på deres hjemmeside: bowlermotorsport.com. 

BMW 

BMW blev grundlagt i 1916 i Tyskland, hvor bilmærket også har hovedsæde den dag i dag. BMW’s moderfirma er BMW Group, og deres hjemmeside hedder bmw.com. De laver biler og motorcykler i stor stil, og er kendt for deres sans for detaljer og lækre motorkøretøjer. 

Briggs Automotive Company (BAC) 

Briggs Automotive Company blev etableret i 2009 af to brødre med efternavnet Briggs. De producerer racerbiler og har hovedsæde i Storbritannien, og moderfirmaet hedder Briggs Automotive Company. Du kan finde deres udvalg af biler på bac-mono.com. 

Bristol Cars 

Bristol Cars blev etableret i England tilbage i 1945, hvor hovedsædet også ligger den dag i dag. Moderfirmaet er Kamkorp, og deres hjemmeside er bristolcars.co.uk. Bristol Cars er kendt for at producere håndlavede luksusbiler i særklasse.  

Brooke Cars 

Brooke Cars er et engelsk bilmærke, der blev grundlagt 2002. I dag har Brooke Cars stadig hovedsæde i England, og deres speciale er at udvikle og producere specialiserede sportsbiler udover det sædvanlige. Moderfirmaet er Brooke Cars Ltd og hjemmesiden er brookecars.co.uk. 

Bugatti 

Bugatti blev etableret tilbage i 1909 og er et meget kendt og anerkendt bilmærke, som i dag er kendt for deres eksklusive og flotte veteranbiler. I dag har de hovedsæde i Frankrig, hvor det også blev grundlagt, men moderfirmaet er tyske Volkswagen Group. Deres hjemmeside hedder bugatti.com. 

Buick 

Det amerikanske bilmærke Buick blev grundlagt helt tilbage i 1899 og er kendt for producere luksusbiler. I dag har bilmærket hovedsæde i Amerika, og de er ejet af moderfirmaet General Motors. Deres hjemmeside hedder buick.com. 

Cadillac 

Cadillac blev grundlagt i USA i 1902 og er i dag ejet af moderfirmaet General Motors. Det er et luksuriøst bilmærke, som i dag stadig har hovedsæde Amerika, og deres hjemmeside er cadillac.com, hvor du kan se det store udvalg af luksusbiler. 

Caparo Vehicle Technologies 

Caparo Vehicle Technologies blev etableret i 2006 og lukket ned igen i 2019. Det blev etableret i England, hvor de også havde hovedsæde indtil lukningen i 2019. Moderfirmaet var Caparo Vehicle Technologies og hjemmesiden caparo-t1.com. 

Caterham 

I 1973 blev bilmærket Caterham etableret i England, hvor de også har deres hovedsæde den dag i dag. De er et bilmærke, der udvikler og fabrikerer letvægts sportsbiler, og moderfirmaet hedder Caterham Group. Deres hjemmeside er caterham.co.uk, hvor du kan se deres sportsbiler. 

Chery 

Chery er et kinesisk bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1997. I dag har bilmærket stadig hovedsæde i Kina, og deres moderfirma er State-owned. I 2001 blev de Kinas største eksportør af biler, og deres hjemmeside hedder cheryinternational.com. 

Chevrolet 

Chevrolet er et amerikansk bilmærke, som primært udvikler og laver personbiler og lastbiler. De blev etableret i 1911 af Louis Chevrolet, og i dag har de stadig hovedsæde i Amerika. De er ejet af moderfirmaet General Motors, og deres hjemmeside er chevrolet.com. 

Chevron Cars Ltd/Chevron Racing Cars Ltd 

I 1965 blev det engelske bilmærke Chevron Cars etableret, og i dag har de også stadig hovedsæde i det engelske. Deres moderfirma er Roder Andreason og Vin Malkie, og deres hjemmeside hedder chevrongtcars.com. De er producent af anerkendte racerbiler. 

Chrysler 

Chrysler blev etableret i 1925 i Usa, hvor de også har firmaets hovedsæde i dag. Chryslers moderfirma er Fiat Chrysler Automobiles US, og deres hjemmeside er chrysler.com. De producerer primært biler og lastbiler. 

Citroën 

Citroën blev etableret i 1919 i Frankrig, hvor deres hovedsæde fortsat er beliggende. De fremstiller primært personbiler, og Citroën er ejet af moderfirmaet Groupe PSA. Du kan finde deres brede udvalg af biler på citroen.com. 

Corvette 

Corvette er et bilmærke under moderfirmaet Chevrolet, General Motors. Corvette har siden 1953 produceret en sportsvogn som er både klassisk og eksklusiv. De har hovedsæde i USA, og på deres hjemmeside: chevrolet.com/corvette-sports-cars kan du læse meget mere om det amerikanske bilmærke. 

Dacia 

Dacia er et rumænsk bilmærke, hvor de også har hovedsæde i dag. Dacia blev etableret i 1966, og de producerer primært personbiler. Dacia er ejet af moderfirmaet Renault, og deres hjemmeside hedder: daciagroup.com. 

Daihatsu 

Daihatsu er et japansk bilmærke, der blev grundlagt i 1907. I dag har firmaet også hovedsæde i Japan og er ejet af moderfirmaet Toyota Group. De er specialister inden for produktion af mindre biler, og dem kan du finde på daihatsu.com. 

Datsun 

Datsun er et japansk bilmærke, der er ejet af firmaet Nissan Motor Company. Datsun blev etableret i 1931, og i dag har de fortsat hovedsæde i Japan. Deres biler kan findes på datsun.com. 

DKW 

I 1916 blev det tyske bilmærke DKW etableret. Det er dog ikke et eksisterende bilmærke mere, men i alt dens levetid var hovedsædet beliggende i Tyskland, indtil de ophørte produktionen af bilerne i 1966. De producerede både biler og motorcykler. 

Dodge 

Det amerikanske bilmærke Dodge blev grundlagt i 1900. I dag har de stadig hovedsæde i det amerikanske og er ejet af moderfirmaet Fiat Chrysler Automobiles US. De producerer ikoniske biler, som særligt kan kendes på deres kendetegnene kølergrill, der forestiller et plus. Deres hjemmeside hedder dodge.com. 

Donkervoort 

Donkervoort blev grundlagt i Holland i 1978. De er kendt for at lave letvægts sportsbiler, og i dag har Donkervoort fortsat hovedsæde i Holland. Deres moderfirma hedder også Donkervoort, og det samme gør hjemmesiden, som er: donkervoort.com. 

Excalibur 

Excalibur var et amerikansk bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1928. De endte deres produktion af biler i 1990, men indtil da var hovedsædet i USA. 

Ferrari 

Ferrari er et meget kendt italiensk bilmærke, som er kendt for deres sports- og racerbiler og den ikoniske røde farve og gule logo med en hest. Ferrari blev stiftet i 1939, og i dag har de stadig hovedsæde i Italien og er ejet af Exor. Deres hjemmeside er: ferrari.com. 

Fiat 

Fiat er et italiensk bilmærke, der blev grundlagt i 1899. De har fortsat hovedsæde i Italien, og deres moderfirma er Fiat Chrysler Automobiles Italy. De producerer en lang række forskellige personbiler, som kan ses på fiat.com. 

Fisker 

Fisker er et amerikansk bilmærke fra 2007. De var et af de første bilmærker til at introducere en plug-in hybrid el bil. De har fortsat hovedsæde i Amerika, og deres moderfirma er Fiske Automotive, Inc. Deres udvalg af biler kan ses på fiskerautomotive.com. 

Ford 

Ford blev etableret i 1903 i USA, hvor de stadig i dag har deres hovedsæde. Ford er særligt kendt for deres udvikling og produktion af personbiler og lastbiler, som bliver eksporteret til store dele af verden. Deres moderfirma er Ford Motor Company, og deres hjemmeside er ford.com. 

FPV (Ford Performance Vehicles) 

Det australske bilmærke FPV blev grundlagt i 2002 og nedlagt igen i 2014. Indtil lukningen af bilmærket var moderfirmaet Ford Motor Company, og deres hjemmeside er fpv.com.au. 

Ginetta 

Ginetta er et britisk bilmærke, der blev etableret i 1958. De er specialiseret i at producere racer- og sportsbiler. I dag har de hovedsæde i Leeds i Storbritannien. De er ejet af moderfirmaet LNT Group, og deres hjemmeside hedder ginetta.com. 

GMC

GMC er et amerikansk bilmærke, der blev grundlagt i 1901, og som i dag er ejet af moderfirmaet General Motors. De producerer primært varevogne og trucks til det Nordamerikanske marked. Deres hjemmesiden hedder gmc.com. 

Genesis 

Genesis er en model, som er lavet af det koreanske moderfirma Hyundai Motor Corp. I dag har de hovedsæde i Soul i Sydkorea. Deres hjemmeside hedder genesis.com. 

Hennessey

Hennessey er et amerikansk mærke, der modificere andre sports- og racerbiler fra store mærker. Hennessey blev grundlagt i 1991, og i dag har de fortsat hovedsæde i USA. Deres moderfirma er Hennessey Performance Engineering. Deres hjemmeside hedder: hennesseyperformance.com. 

Holden 

Bilproducenten Holden blev grundlagt i 1856 i Australien, hvor de stadig har hovedsæde i dag. De produceret biler i stor stil, og de er ejet af moderfirmaet General Motors. Du kan finde deres biler på www.holden.com.au

Honda 

I 1946 blev det japanske bilmærke Honda etableret. De er en stor producent af både personbiler og motorcykler til stort set hele verden. I dag har Honda hovedsæde i Japan med moderfirmaet Honda Motor Company. Deres hjemmeside hedder honda.com, hvor du kan finde alle deres bilmodeller. 

Hyundai 

Hyundai er et af verdens største bilproducenter, som blev etableret i 1967. Hyundai er etableret i Sydkorea, hvor deres hovedsæde stadig er placeret den dag i dag. Deres moderfirma hedder Hyundai Motor Company, og deres hjemmeside er worldwide.hyundai.com, hvor du kan finde deres store udvalg af køretøjer. 

Infiniti 

Infiniti er grundlagt i 1989 i Hong Kong, hvor det stadig er beliggende. Infiniti er et luksusmærke for Nissan Motors. Infinitis moderfirma er Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Infiniti er solgt i store dele af verden, men dog ikke i Skandinavien. Deres hjemmeside er: infiniti.com. 

Isuzu 

Isuzu er et japansk bilmærke, der er særligt kendt for sin produktion af dieselmotorer og varevogne. I dag har de hovedsæde i Japan og hører under moderfirmaet Isuzu Motors Limited. Deres hjemmeside hedder: isuzu.co.jp/world. 

Jaguar 

Det luksuriøse bilmærke Jaguar blev etableret i 1922 i Storbritannien. I dag har Jaguar fortsat hovedsæde i det britiske, og de er ejet af moderfirmaet Tata Motors, som er et indisk selskab. Jaguar producerer luksusbiler af høj kvalitet, og de kan alle findes på jaguar.com. 

Jeep

Jeep blev etableret i 1940 i USA. De producerer firehjulstrækkere, og ved etableringen opstod firmaet, fordi den amerikanske hær havde et stort behov for den slags biler. I dag er de verdenskendte og har hovedsæde i USA og er ejet af Fiat Chrysler Automobiles US. Deres store biler kan ses på jeep.com. 

Joss 

I 2004 udviklede australske Joss en prototype på en sportsbil, som dog aldrig nåede at blive sat i produktion. Joss er ejet af JOSS Developments Limited og har hovedsæde i Australien. Deres hjemmeside hedder joss.com.au. 

Kamaz 

Kamaz er et russisk bilmærke fra 1969, som producerer biler. De er beliggende i Rusland den dag i dag. Kamaz er ejet 49,9 procent af Russian Technologies State Corporation, 27,3 procent af Troika Dialog, 11 procent af Daimler AG og 4 procent af European Bank for Reconstruction and Development. Deres hjemmeside er: kamaz.ru. 

Kia 

Kia er et sydkoreansk bilmærke fra 1944, hvor de blev grundlagt. De er særligt kendt for deres store udvalg af personbiler. Kia er et af de største bilmærker i verden, og de holder stadig til i Sydkorea i dag. Deres moderfirma er Hyundai Motor Company, og alle deres biler kan ses på kia.com. 

Koenigsegg

I 1994 blev det svenske bilmærke Koenigsegg grundlagt. Det er et bilmærke, der har specialiseret sig i sportsbiler. I dag har de stadig hovedsæde i Sverige, og moderfirmaet hedder også Koenigsegg. Du kan se deres sportsbiler på koenigsegg.com. 

KTM (X-Bow)

KTM blev etableret i 1992. Det er et østrigsk firma, der hovedsageligt producerer sportsbiler og motorcykler. I dag har de stadig hovedsæde i Østrig. Deres hjemmeside er: www.ktm.com, og mærkets moderfirma hedder desuden også KTM AG. 

Lada 

Lada er et russisk bilmærke fra 1963. Lada har hovedsæde i Rusland, som de altid har haft. De er særligt kendt for deres personbiler, og de er ejet af moderfirmaet Avtovaz. Deres hjemmeside hedder lada.ru. Her kan du se deres udvalg af primært personbiler. 

Lamborghini

Lamborghini er et italiensk luksus bilmærke fra 1963. De er specialister i at udvikle og fabrikere luksus sportsbiler og SUV biler til hele verden. Deres hovedsæde er placeret i hjemlandet Italien, og de er ejet af moderfirmaet Audi AG. Du kan se deres luksusbiler på lamborghini.com. 

Lancia 

Lancia er endnu et italiens bilmærke. Lancia har produceret biler siden 1906, og i dag er det en del af moderfirmaet Fiat S.p.A. Lancias hovedsæde er fortsat beliggende i Italien, hvor de altid har hørt til. Deres hjemmeside hedder: lancia.com. 

Land Rover

Land Rover er et engelsk bilmærke fra 1948, som producerer luksusbiler i form af sportsbiler og firehjulstrækkere. I dag har mærket hovedsæde i England og er ejet af moderfirmaet Tata Motors. Du kan se det store udvalg af eksklusive biler fra Land Rover på landrover.com. 

Lea Francis 

Lea Francis startede i 1895 sin produktion af cykler. Sidenhen har de også produceret en række forskellige biler. Lea Francis er beliggende i Storbritannien, hvor de er også er grundlagt. Mærket blev solgt i 2019. 

Lexus 

Det japanske bilmærke Lexus blev etableret i 1989 i Japan, hvor de stadig hører til. Lexus er en luksusbil under mærket Toyota. Lexus hører da også under moderfirmaet Toyota Motor Corporation. Du kan se deres luksusbiler på lexus.com. 

Lister 

Lister blev grundlagt i 1954 i Storbritannien. I dag er de stadig beliggende i det engelske. Lister startede i 50’erne med at producere sportsbiler. I dag er Lister en del af Warrantywise, og du kan finde dem på listercars.com. 

Lincoln Motor Company

Lincoln Motor Company blev etableret tilbage i 1917. Det er et luksusmærke, og deres biler går blot under navnet Lincoln. De har hovedsæde i USA, og mærket er ejet af Ford Motor Company. Du kan finde deres udvalg af luksusbiler på lincoln.com. 

Lotus 

Det britiske bilmærke og producent blev etableret i 1952 i Storbritannien, hvor hovedsædet også er placeret. De udvikler og fabrikerer sportsbiler, som også flere gange har deltaget i Formel 1. De er ejet af moderfirmaet Zhejiang Geely Holding Group, og de kan findes på lotuscars.com. 

Mahindra Rise 

Mahindra Rise er et indisk bilmærke, som blev grundlagt i 1945. I dag er Mahindra Rise fortsat placeret i Indien med hovedsædet, og de er en del af Mahindra Group. Du kan finde deres udvalg af køretøjer på mahindra.com. 

MarutSuzuki

MarutSuzuki er en indisk bilproducent, som blev etableret i 1981. De er en del af moderfirmaet Suzuki, men MarutSuzuki er fortsat placeret i Indien. Deres hjemmeside hedder: marutsuzuki.com. 

Maserati 

Maserati er et italiens luksus bilmærke fra 1914. De er kendt for deres eksklusive biler i særklasse. De har hovedsæde i Italien, hvor de stammer fra, og hører under Fiat Chrysler Automobiles Italy. Du kan finde deres udvalg af luksusbiler på maserati.com. 

Mastretta 

Det mexicanske bilmærke Mastretta blev etableret i 1987, og var særligt kendt for at producere såkaldte sammensatte biler også kaldet kit cars. I dag er de belligende i Mexico, og de er ejet af moderfirmaet Mastretta Cars. Deres hjemmeside hedder: mastrettacars.com. 

Mazda 

Mazda er et stort japansk bilmærke, som blev grundlagt og så dagens lys i 1920. De udvikler primært personbiler og er kendt i store dele af verden. I dag holder de fortsat til i Japan, og de er en del af moderselskabet Mazda Motor Corp. Du kan finde deres udvalg af køretøjer på mazda.com. 

McLaren Automotive 

McLaren Automotive blev grundlagt i 1985, og det er et britisk mærke, som særligt er kendt verden over for deres sports- og racerbiler, der blandt andet deltager i en række racerløb. De holder til i Storbritannien, og moderfirmaet hedder McLaren Group. Du kan finde deres luksus racerbiler på maclarenautomotive.com. 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz er et tysk bilmærke fra 1926, hvor det blev grundlagt. De producerer i høj grad luksusbiler, men også blandt andet busser. I dag har de hovedsæde i hjemlandet Tyskland, og de er en del af Daimler AG. Du kan finde deres udvalg af luksuriøse biler på mercedes-benz.com. 

MG Motor 

MG Motor er et britisk bilmærke, der blev etableret tilbage i 2006, og de har stadig hovedsæde i Storbritannien. Moderfirmaet til MG Motor er SAIC Motor, og du kan finde deres udvalg af biler på mg.co.uk. 

Mini 

Mini blev introduceret i 2001. Det er et britisk bilmærke, som hører under moderfirmaet BMW Group. Mini er som navnet antyder specialister i at producere små biler. De er særligt kendte for deres særlige udtryk, der går igen i alle deres biler. Du kan se det store udvalg af Mini biler på mini.com. 

Mitsubishi 

Mitsubishi er et ældre bilmærke, som blev grundlagt i 1870. Det er et japansk mærke, og det er også der, de fortsat har hovedsæde. De producerer og sælger en lang række forskellige biler og er en del af moderfirmaet: Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Du kan se udvalget af biler på mitsubishi-motors.com. 

Morgan 

Bilmærket Morgan blev etableret i 1910. Det er et britisk bilmærke, som stadig den dag i dag har sit hovedsæde i Storbritannien. Morgans biler er samlet med håndkraft, hvilket også betyder, at ikke bare en bil du går ud og køber og får få uger efter. Morgan er en del af moderselskabet Morgan Motor Company, og du kan finde dem på morgan-motor.co.uk. 

Nissan 

Det japanske bilmærke Nissan blev grundlagt i 1933. I dag er Nissan et af de helt store bilmærker, og de producerer særligt personbiler til store dele af verden. De har fortsat hovedsæde i Japan, og er en del af Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Du kan finde udvalget af Nissan biler på nissan-global.com. 

Noble 

Noble er et britisk bilmærke fra 1999. Det blev grundlagt af Lee Noble, hvoraf navnet på mærket kommer fra. De producerer primært sportsbiler, der kan kører rigtig hurtigt. Noble er i dag placeret i Storbritannien, og det er en del af Noble Automotive Ltd. Du kan se deres biler på noblecars.com. 

Oldsmobile 

Oldsmobile var et amerikansk bilmærke. Det blev grundlagt i 1897 og nedlagt igen i 2004. I mærkets levetid havde de hovedsæde i Michigan i USA. 

Opel 

I 1862 blev det tyske bilmærke Opel grundlagt. De laver mange forskellige former for køretøjer herunder blandt andet personbiler, som de er meget kendte for. Opels hovedsæde er beliggende i Tyskland, og de er en del af moderselskabet General Motors. På opel.com kan deres store udvalg af køretøjer ses. 

Pagani 

Pagani blev grundlagt i 1992. Det er et italiensk bilmærke, som stadig i dag har hjemme i Italien. Pagani producerer supersportsvogne, som i den grad er særklasse biler i et højt prisleje. Pagani er en del af Pagani Automobili S.p.A. Deres sportsbiler kan ses på pagani.com. 

Perodua 

Det malaysiske bilmærke Perodua er det største bilmærke i Malaysia. Perodua blev grundlagt i 1993, og de producerer biler blandt andet personbiler. De er en del af moderselskabet UMW Corporation Daihatsu, MBM Resources, Equity Resources, Mitsu & Co. Ltd. Deres biler kan ses på perodua.com.my. 

Peugeot 

Det franske og meget kendte bilmærke Peugeot blev etableret helt tilbage i 1810. I dag har de stadig hovedsæde i Frankrig. Peugeot producerer både personbiler, varevogne og lastbiler. De er en del af PSA Peugeot Citroen. Du kan se deres biler og køretøjer på hjemmesiden peugeot.com. 

Polestar 

Polestar er et svensk bilmærke fra 1996. De har i dag hovedsæde i Gothenburg i Sverige, og de er specialister inden for produktion og udvikling af elbiler. Polestar er en del af moderselskabet Zhejiang Geely Holding Group. Du kan findes deres elbiler på polestar.com.

Pontiac 

Det amerikanske bilmærke Pontiac blev grundlagt i 1926, men det blev lukket ned igen i oktober i 2010. Indtil da havde de hovedsæde i USA og var en del af General Motors. 

Porsche 

Porsche er et tysk luksus bilmærke, der er specialister i at lave sportsbiler og SUV’er udover det sædvanlige. Porsche blev grundlagt i 1931 af Ferdinand Porsche. Bilmærket har hovedsæde i Tyskland, og de er en del af Volkswagen AG. Du finder udvalget af luksus sportsbiler på porsche.com.

Proton 

Proton er en Malaysisk bilproducent, som blev etableret i 1983. Proton har hovedsæde i hjemlandet Malaysia, og det er en del af moderselskabet DRB Hicom. Deres hjemmeside hedder: proton.com. 

Radical Sportscars 

Radical Sportscars er et britisk bilmærke, der hovedsageligt laver racerbiler. De blev grundlagt tilbage i 1997, og de har fortsat hovedsæde i det britiske. Du kan finde deres racerbiler på radicalsportscars.com. 

Ram

Ram er et amerikansk bilmærke der blev etableret i 2010. De er særligt kendt for deres trucks. Ram har hovedsæde i USA, og mærket er en del af moderselskabet Fiat Chrysler Automobile US. Du kan finde deres udvalg af biler og trucks på ramtrucks.com.

Renault

Renault er et fransk bilmærke fra 1899, og mærket hører stadig til på hovedsædet i det franske. De producerer en lang række forskellige køretøjer og herunder også mange personbiler. Renault er en del af moderselskabet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Du kan finde Renaults biler på renault.com. 

Roewe

Roewe er et kinesisk bilmærke, som blev grundlagt i 2006. De har hovedsæde i Kina. De producerer primært personbiler, og Roewe er desuden en del af selskabet SAIC Motor. Du kan finde Roewes udvalg af køretøjer på deres hjemmeside: roewe.com.cn. 

Rolls-Royce Motor Cars 

Rolls-Royce Motor Cars er et britisk luksus bilmærke, som blev grundlagt i 1998. De producerer udelukkende eksklusive biler i særklasse. Deres hovedsæde er i Storbritannien, og de er en del af moderselskabet BMW Group. Du kan se de luksuriøse biler på rolls-roycemotorcars.com. 

RUF

RUF er et tysk bilmærke og producent fra 1939. I dag har de stadig hovedsæde i Tyskland, og de producerer biler ud fra karrosserier. RUF er en del af moderselskabet RUF Automobile GmbH, og deres hjemmeside hedder ruf-automobile.de. 

Saleen 

I 1983 blev bilmærket Saleen grundlag. Det er et amerikansk bilmærke, der laver sportsbiler og dele til sportsbiler. I dag holder Saleen stadig til i det amerikanske, og det er en del af Steve Saleen. Deres hjemmeside hedder: saleen.com. 

Saab

Saab var et svensk bilmærke, der blev introduceret og grundlagt i 1945. De lavede mindre biler, men blev nedlagt i 2012. Saab var en del af National Electric Vehicle Sweden AB. 

Scion

Scion blev grundlagt i 2002 og er en del af Toyota Motor Corp. Scion er et amerikansk bilmærke, som primært henvender sig til det Nordamerikanske marked. Deres hovedsæde er i USA, og du kan finde dem på hjemmesiden scion.com. 

Seat 

Seat er et spansk bilmærke, som blev grundlagt i 1950. De producerer forskellige typer af køretøjer og personbiler, som sælges over store dele af verden. Seat har hovedsæde nær Barcelona i Spanien, og mærket er en del af den tyske Volkswagen Group. Du kan se Seats biler på seat.com. 

Skoda 

Skoda er et tjekkisk bilmærke fra 1895, hvor det blev grundlagt. Skoda er særligt fokuseret på at producerer personbiler i mange klasser, størrelser og former. Skoda har stadig hovedsæde i Tjekkiet, men de er i dag en del af moderselskabet Volkswagen Group. Skodas biler og andre køretøjer kan findes på skoda-auto.com. 

Smart Automobile

Smart Automobile blev grundlagt i 1994. De har hovedsæde i Tyskland, og de er specialiseret i at producerer såkaldte mikrobiler. Smart Automobile er en del af Daimler AG, og deres hjemmeside hedder smart.com. 

SRT (Street & Racing Technology) 

SRT blev grundlagt i 2002 i USA, hvor bilmærket stadig har sit hovedsæde i dag. SRT laver sportsbiler og racerbiler, der er lavet til at præstere og køre hurtigt. SRT er en del af moderselskabet FCA US LLC, og hjemmesiden hedder drivesrt.com, hvor du kan se de biler SRT laver. 

SsangYong Motor

SsangYong Motor er et sydkoreansk bilmærke 1954, som desuden er det fjerde største bilmærke i Sydkorea, hvor de stadig holder til. SsangYong Motor er en del af et moderselskab ved navn Mahindra & Mahindra. Du kan se mere om bilerne på smotor.com. 

Subaru 

Subaru er et bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1953. Det er et japansk bilmærke, som stadig holder til i Japan. De producerer biler, og de er en del af moderfirmaet Subaru Corp. Den japanske bilproducents hjemmeside er subaru.com. 

Superperformance 

Det amerikanske bilmærke Superperformance blev etableret i 1996, og hovedsædet er stadig beliggende i USA. Superperformance designer, udvikler og producerer sportsbiler. Superperformance er desuden en del af moderselskabet Hillbank Automotive Group. Du kan finde mere om deres sportsbiler på superperformance.com. 

Suzuki 

Suzuki er et japansk bilmærke, som producerer mere eller mindre alt inden for køretøjer på fire hjul. De producerer i høj grad personbiler, men også blandt andet motorcykler, som de sælger i hele verden. Suzuki blev grundlagt i Japan i 1909, og de har stadig deres hovedsæde i Japan. Suzuki er en del af moderselskabet Suzuki Motor Corp, og deres hjemmeside hedder globalsuzuki.com. 

Tata

Tata er et indisk bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1945. De laver en række forskellige former for køretøjer blandt andet personbiler, varevogne, busser, sportsbiler og meget andet. Tatas hovedsæde er stadig placeret i Indien, og de er en del af moderselskabet Tata Motors. Du kan se alle typer af køretøjer, som Tata laver på tatacars.com. 

Tatra

Tatra er et tjekkisk bilmærke, som blev etableret helt tilbage i 1850, hvilket også gør Tatra til verdens 3. Ældste bilproducent. De producerer biler og har hovedsæde I Tjekkiet. Tatra er en del af Tatra Trucks, og du kan finde dem på deres hjemmeside tatratrucks.com. 

Tesla 

Tesla er et amerikansk bilmærke, som blev grundlagt i 2003. Tesla er et bilmærke, der udelukkende fokuserer på at producere elbiler og batterier til elbiler. Tesla har deres hovedsæde i USA, men sælger deres elbiler i stort set hele verden. De er ejet af moderselskabet Tesla Inc, og deres hjemmeside hedder: www.teslamotors.com

Toyota 

Toyota blev grundlagt i 1937 i Japan, og det er i dag et af de største bilmærker, der findes. Toyotas hovedsæde er også i dag placeret i Japan, hvor de blev grundlagt. Toyota er en del af moderselskabet Toyota Motor Corporation. De laver både personbiler og større biler i mange afskygninger. Du kan se alle Toyotas køretøjer på deres hjemmeside: toyota.com. 

TVR 

I 1946 blev det britiske bilmærke TVR etableret. TVR er et bilmærke, der producerer og udvikler særklasse sportsbiler, som også er letvægtsbiler. TVR har deres hovedsæde i Storbritannien, og de er en del af moderselskabet TVR Manufacturing Limited. Du kan se deres sportsbiler på tvr.co.uk. 

Ultima Sports 

Det britiske selskab og bilmærke Ultima Sports blev grundlagt i 1992. Som navnet antyder producerer de sportsbiler i stor stil. Deres hovedkvarter er beliggende i England, og deres moderselskab er af samme navn: Ultima Sports. På deres hjemmeside ultimasports.co.uk kan du se deres sportsbiler. 

Vauxhall Motors 

Vauxhall Motors blev grundlagt tilbage i 1852 i Storbritannien, hvor virksomheden også har hovedsæde i dag. Det er et af de ældre bilmærker i Storbritannien, og navnet Vauxhall Motors er da også et navn, der er forbeholdt til brug i Storbritannien. Moderselskabet hedder General Motors, og Vauxhall Motors’ hjemmeside er: vauxhall.co.uk. 

Venturi 

Bilmærket Venturi blev grundlagt i 1984 i Monaco, hvor virksomhedens hovedsæde også er placeret i dag. Venturi laver elbiler, som alle er udformet luksuriøst og eksklusivt. Venturi er ejet af forretningsmanden Gildo Pallanca Pastor. Du kan se Venturis luksuriøse elbiler på en.venturi.fr. 

Volkswagen 

Det store tyske bilmærke Volkswagen blev etableret i 1937. I dag har Volkswagen hovedsæde i Wolfsburg i Tyskland, og det er en stor producent af både personbiler, lastbiler og meget mere inden for køretøjer. Moderselskabet hedder Volkswagen Group, og du kan se meget mere til alle Volkswagens modeller på volkswagen.com. 

Volvo

Volvo er et svensk og meget kendt bilmærke, som har eksisteret siden grundlæggelsen i 1927. I dag har Volvo deres hovedsæde Gothenburg i Sverige, og de er en del af moderselskabet: Zhejiang Geely Holding Group. Volvo er særligt kendt for deres personbiler og lastbiler, som er at se mange steder rundt omkring i verden. Volvos hjemmeside hedder: volvocars.com. 

Westfield 

Westfield blev i 1982 grundlagt i Storbritannien, hvor de også har hovedsæde i dag. Westfield udvikler og producerer sportsbiler med plads til to personer. Det er desuden typisk åbne sportsbiler, de laver. Westfield er en del af moderselskabet Westfield Sportcars, og deres hjemmeside er westfield-sportscars.co.uk, hvor du kan finde deres helt særligt sportsbiler. 

Wiesmann

Wiesmann er et tysk bilmærke, der blev etableret i 1988. Wiesmann laver håndbyggede og tilpassede cabrioleter til den enkelte, og de kan derfor heller ikke sammenlignes med nogle andre biler på markedet. I dag har Wiesmann hovedsæde i Dülmen i Tyskland, og de er en del af Wiesmann GmbH. Du kan se mere om de håndbyggede biler på wiesmann.com. 

Zenvo 

Zenvo er et dansk bilmærke, som er beliggende i Præstø på Sjælland. Zenvo producerer og udvikler superbiler, som alle ligger i den høje ende af prisskalaen. Zenvos moderselskab hedder det samme nemlig Zenvo. Du kan se meget mere til de danske superbiler på zenvoautomotive.com.